Ko de Jonge | 2

 

Kleurboekje ‘een vrije kleurplaats’
  

Oplage: 1.350 boekjes.

Een 700-tal kleurboekjes is gratis aan alle Middelburgse basisscholen uitgedeeld. Het boekje werd geproduceerd en gedistribueerd door De Drvkkery en de Kloveniersdoelen in Middelburg, medegefinancierd door De Teeken Akademie en ondersteund door het CBK/Zeeland binnen haar project Façade. Het is gratis te verkrijgen Drvkkery, de Kloveniersdoelen, het C.B.K. en aan de balie van het Zeeuws Museum.

EEN VRIJE KLEURPLAATs
In het kader van Middelburg800 organiseert ruimteCAESUUR een bijzonder project: Stel de stad een vraag. De meest uiteenlopende activiteiten worden daarbinnen uitgevoerd. Ook voor leerlingen van de basisscholen is een speciaal project ontworpen. In dit geval door Ko de Jonge.

Als opmaat naar de tentoonstelling Façade 2017 “Face your freedom” werd op het Damplein door ruimteCAESUUR een bijzondere actie georganiseerd waaraan leerlingen van de groepen 5, 6 of 7 deelnamen.

De titel van dit evenement is “Kan hier een huis staan?”. Het is een verwijzing naar het verleden van deze plek in de stad, maar tevens een zoektocht naar de toekomst.
Er werd op het plein een enorme tekening gemaakt als basis voor de kinderen om in te kleuren, aan te vullen met hun toekomstdromen, etc.

Om iedereen enthousiast te maken, kregen de kinderen van de Teeken Akademie Middelburg, de Drvkkery en de Kloveniersdoelen een bijzonder kleurboekje “EEN VRIJE KLEURPLAATs” aangeboden. Daarin kunnen speciale ontwerpen worden gemaakt.

Op 27 juni vond vanaf 13.00 uur vond de uitvoering op het Damplein plaats. Leerlingen werden uitgenodigd om stoepkrijt mee te nemen en de ideeën uit het kleurboek uit te voeren.

De out line van de huizen werd door Gerard Niehe en Frans – met dank aan de Voetbal Vereniging Zeelandia – getrokken.
De leerlingen tekenden / kleurden binnen of buiten de lijnen in.

Het beeldverslag van de dag:

Klik hier voor de voortgang van het project ‘kan hier een huis staan?’ van Ko de Jonge.

Oh ja, op deze manier besteedde de PZC op 28 juni aandacht aan een vrije kleurplaatS . . . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »