Durk van der Meer | soundscape

        

ECHO legt de nadruk op hoe de alledaagse ervaring uit elkaar wordt getrokken en weer samengeperst. In de jaren ’20 en ’30 werden muziekopnames vaak verkort door ze versneld op de plaat te zetten – alles om binnen de verplichte drie minuten te blijven. ECHO trekt dit idee naar de 21e eeuw: nu wordt een week drie minuten, en drie minuten worden oneindig. Die week is opgenomen buiten ruimtecaesuur. Gemotoriseerd geweld en vogellied worden versterkt, gecomprimeerd en kunnen ter plekke worden gemanipuleerd. Een omarming van en aanklacht tegen Russolo, Baudelaire, Cage en Schafer. Een emancipatorisch soundscape van de stadsgotspe. Luister naar de auto.”

Binnenkort plaatsen we de sound scape op deze pagina.
Op zaterdagmiddag 3 juni was er een extra presentatie van ‘Echo’.
     
xxxxxxxx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »