Yolanda Roosen


hoe gelijk zijn we en wat kunnen we er mee?

   

Yolanda Roosen op Omroep Zeeland: [ t/m 2′:40” ]

   

“Een tijd geleden las  ik een kort, bescheiden krantenartikel dat me niet meer los liet. Het ging over de opening van een vondelingenkamer in Middelburg geopend in juni 2016. Denkend over mijn bijdrage aan stel de stad een vraag van kwam dat artikel telkens terug.

Om mijn kunstwerk te plaatsen, heb ik daarom gekozen voor  een plek waar mogelijk een leven kan beginnen: de vondelingenkamer in Middelburg aan het Karel Doormanplein 15.
De ingang is te vinden vanaf het pad dat achter de tuinen loopt, te herkennen aan een naambord. De ingang is redelijk anoniem te bereiken. De vondelingenkamer valt overigens onder de landelijke Stichting Beschermde Wieg.

De ruimte is openbaar en is alle dagen van de week, dag en nacht open. Wanneer iemand de ruimte binnentreedt gaat er bij de beheerder een soort alarm af. Binnen twee minuten is er dan iemand ter plaatse.

In de vondelingenkamer heb ik inmiddels een sokkel opgehangen (met dank aan Harrie), met daarop een keramieken beeld dat wat te zeggen heeft over dit onderwerp, maar ook verder gaat. Op welke manier laat ik over aan de kijker.

Het is echter niet de bedoeling dat (steeds) mensen de vondelingenkamer binnen gaan, omdat er – zoals gezegd – dan een alarm afgaat, zodat een persoon direct voor opvang kan zorgen. Dat is immers het doel van deze kamer.

Dus om het door mij daar geplaatste werk te bekijken, kan een afspraak gemaakt worden met de beheerders – chatten of appen 06-11116565 of 06-41460457 – maar vooral door de foto’s en beeldjes te bekijken in ruimteCAESUUR.

Met de beheerder(s) van de kamer heb ik heel fijn contact. Zij zijn blij dat de vondelingenkamer op deze manier aandacht kan krijgen. Veel mensen weten namelijk niet van het bestaan af en dat is nu juist essentieel!

Mocht de kamer ooit nodig zijn, dan is het noodzakelijk te weten dat hij er is.

Ik heb het werken aan dit kunstproject en de samenwerking met de mensen achter de Middelburgse afdeling van Stichting Beschermde Wieg als zeer bijzonder ervaren; respect!”

Klik hier voor de website van Stichting Beschermde Wieg, afdeling Middelburg.
Klik hier voor een eerdere expositie van  Yolanda in ruimteCAESUUR

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »