Giel Louws

 

DE ADEM VAN DE STAD 2. | De kleur van de adem.

Giel zijn project kende twee delen: hij maakte voor elke deelnemer [ m/v ] een persoonlijk boekje en 1 exemplaar voor het archief van ruimteCAESUUR.

“Voor de adem van de stad deel 2 gebruikte ik de neerslag van de adem van Middelburg op de gevel van Caesuur. Op 7-11-2017 waste ik het vuil van ruimte Caesuur, en dikte dat vocht in. Door Arabische gom toe te voegen werd dit materiaal aquarelverf. Deze verf verdeelde ik over zeven napjes gebruikt in aquareldozen. Het resultaat is “Ruach-bruin”, een eenmalige en onherhaalbaar recept. Deze kleur symboliseert een gedeelde adem van Caesuur met de stad Middelburg gedurende het project stel de stad een vraag.”

Het tweede deel is een multiple [ die is uitverkocht ]:

DE ADEM VAN DE STAD 1.

Stel de stad een vraag.
In de Zeeuwse taal kun je heel goed zwijgen;
niet gestelde vragen zijn bij heel goed luisteren
ook antwoorden.
Als ik mijn Zeeuwse stad zachtjes vraag
of ik hier thuis hoor
zegt hij niets terug.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

“Hoe kom je zo dicht mogelijk bij het stellen van een vraag aan een stad ? Deze vraag hield me bezig. In mijn project probeer ik de polsslag en de adem van de stad te vangen. Mijn objecten proeven de lucht van de stad, en laten hiervan de neerslag zien. Geholpen door een aantal Middelburgers, die een van de objecten adopteren, en blootstellen aan hun deeltje van de stad. De plakkerige tape zal de stad registreren in de gekozen tijd en op de plek naar keuze van de deelnemers. Daarna wordt de strook afgedekt, en het proces gestopt. Eenmalig zullen de werken samenkomen in een expositie in ruimteCAESUUR.Samenvattend;
De deelnemers krijgen een object met daarop dubbelzijdig tape. Ze plaatsen het object in de stad, en verwijderen de strip van de tape. Tijd en plaats van de blootstelling van de plakstrook wordt opgeschreven. Daarna wordt de tape afgedekt met een doorzichtige kunststof plaat.”

 

Selectie deelnemers [ m/v ]

  
hans & willyxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxharrie & yolanda

 

cor & marjannexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxjoke

  

frie & jen | biologische tuin | Antwerpenxxxxxxxxxxxxxanja & erjee | foto wouter

Voor iedere deelnemer [ m/v ] maakte Giel een apart en daarmee uniek boekje van de adem van de stad.

Klik hier voor de website van Giel Louws

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »